alt-text

Pelerinaj Israel-Tara Sfanta 5 zile

Destinatie: Israel / avion din Bucuresti
Pret: 545€
Data:
13.11 - 17.11.2019
Informatii:

Itinerariu

 • Ziua 1, București – Tel-Aviv – Haifa – Nazareth 

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 08.00 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania El Al . Decolare la ora 11.00 din Bucureșticu zborul LY 574, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13.30.

Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem călătoria în Țara Sfântă. Ne îndreptăm spre localitatea Lod. Aici se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 

 • Ziua 2, Ierusalim, Muntele Măslinilor, Via Dolorosa

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.

Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 

 • Ziua 3, Măn. Sf. Sava Bethleem, Bis. Nasterii – Ierusalim, Muntele Sion

După micul dejun deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David.

Revenim in zona Bethleem si mergem in pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).

Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 

 • Ziua 4, Hozeva – Ierihon – Raul Iordan

După micul dejun vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

 

 • Ziua 5, Muntele Tabor – Nazareth

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Continuăm cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii.

La capătul a 5 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte și în suflet minunatele locuri vizitate în Israel vom merge Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București.

Decolare din Tel-Aviv la ora 17,40 cu zborul LY 571, aterizare în București la ora 20.25.

 

Ce trebuie sa stim despre Israel:

·         Locația

Israelul este o țară în Orientul Mijlociu, pe malul sud-estic al Mării Mediterane. Acesta se invecineaza cu Libanul, Siria, Iordania, teritoriile palestiniene si Egipt. Distanta fata de Bucuresti este de aproximaitv 2 ore si jumatate de zbor cu avionul.

·         Limbă vorbită

Limba oficială a lui Israel este ebraică și arabă, deși ebraica este cea mai vorbită. Limba engleză este vorbită ca a doua limbă de către majoritatea.

·         Valută

Moneda naţională în Israel este Shekel sau NIS; în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Euro sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor; cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 secheli si 1 USD = 3.71 secheli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar.

 • Vizele

Pentru cetățenii romani nu este necesară viza prealabila. Viza se va primi in aeroport, la controlul vamal. În locul unei ștampile de pașaport, veți primi o carte de intrare care trebuie prezentată în timpul șederii și când părăsiți țara.

 • Documente de calatorie

Israelul nu este membra a Comunitatii Europene. Pentru calatoria in Israel este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 • Telefonie mobila

Inainte de a pleca in calatorie va rugam sa va asigurati ca aveti serviciul de rooming activat. Pentru a suna in Romania din Israel trebuie sa formati 0040 sau +40. Atentie deoarece convorbirile din/spre Israel din/spre Romania au un tarif de aproximativ 2 euro/minut.

Pret: 545 euro/pers, cazare in camera dubla

13.11 - 17.11.2019

Servicii incluse in tarif

 • avion București – Tel-Aviv – București
 • taxe de aeroport,
 • autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație
 • 4 nopti de cazare la hoteluri de 3-4* conform programului
 • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
 • toate intrările la obiectivele din program
 • ghid vorbitor de limba română

servicii neincluse in tarif

 • taxiul la Man. Sf. Sava – 10 Euro/pers (se achita in Israel)
 • taxiul pe Muntele Tabor - 10 euro/pers (se plateste in Israel)
 • tips & porter în valoare de 12 Euro de persoană (se plătește obligatoriu către ghid)
 • mesele  de prânz
 • cheltuieli personale

Repere din traseu:

 • Vizitați Biserica Bunei Vestiri (cea mai mare biserica din Orientul Apropiat) din Nazareth
 • Bucurați-vă de priveliștile spectaculoase, asupra Cetatii Ierusalimului, de pe Muntele Maslinilor
 • Cel mai vechi oraș din lume locuit continuu - Ierihon
 • Descoperiți Cetatea veche a Ierusalimului cu Via Dolorosa și Biserica Sf. Mormânt

suplimente & reduceri

 • Supliment de single 120 €

NOTE:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile vizitate. 
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Condiții de plată:
  • avans 30% se achită în maxim 7 zile de la data confirmării rezervării
  • restul de 70% se achita cu până la 21 de zile înainte de plecare
 • Condiții de anulare:
  • 25% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare).
  • 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
  • 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Grup minim de 40 persoane

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.


Pelerinaje Similare
Pelerinaj in Israel - Iordania 8 zile

Pelerinaj in Israel - Iordania 8 zile 05.11.2019

Detalii


Plecare cu: avion din Bucuresti
Destinatie: Israel, Iordania

Pret:
de la 699€ + 490 lei


Pelerinaj Israel - Iordania 8 zile

Pelerinaj Israel - Iordania 8 zile 04.11 - 11.11.2019

Detalii


Plecare cu: avion din Iasi
Destinatie: Israel, Iordania

Pret:
de la 815€


Pelerinaj Israel 6 zile

Pelerinaj Israel 6 zile 16.11, 25.11.2019

Detalii


Plecare cu: avion din Bucuresti
Destinatie: Israel

Pret:
de la 495€


Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania