alt-text

Pelerinaj in Israel 6 zile

Destinatie: Israel / avion din Bucuresti
Pret: de la 639€
Data:
13.09 - 18.09.2019
Informatii:

ISRAEL - Pelerinaj în Țara Sfântă

Tel Aviv – Haifa – Cana Galileii – Nazaret – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Tabgha – Hozeva – Sf. Gherasim – Marea Moarta – Ierusalim – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa – Bethleem – Manastirea Sf. Sava – Manastirea Sf. Teodosie

 

ORAR DE ZBOR: COMPANIA EL AL

Bucuresti, OTOPENI: vineri 13.09.2019, decolare ora 10:50. Aterizare TEL AVIV 13:25

TEL AVIV, Ben Gurion: miercuri 18.09.2019, decolare ora 18:30. Aterizare OTOPENI ora 21:10

 

Ziua 1 | 13.09.2019: București – Tel Aviv – Lod – Haifa – Cana Galileii – Nazareth

Prezentare în Aeroportul București OTOPENI la ora 07:50 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 10:50 din Bucureşti cu destinaţia Tel- Aviv, sosire la ora 13:25 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ne deplasăm către Lod unde se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe. Urcând coasta Mării Mediterane pe urmele Sf. Petru până la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem în oraşul Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Gradinilor etajate Bahai. Ne îndreptam spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Ne inchinam la Biserica ridicata deasupra Casei lui Simon Zelotul (Mirele). Continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977. Cazare și cină la hotel 3 stele Nazareth/Tiberias.

 

Ziua 2 | 14.09.2019: Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Bethleem

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor - Muntele Schimbarii la Fata a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, unde ne vom inchina in Manastirea greaca ortodoxa cu Biserica ortodoxa greaca cu hramul Schimbarea la Faţă a Domnului. In biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Ne oprim pe Muntele Fericirilor. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35 m sub nivelul Mării. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni. Aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha, regiunea celor sapte izvoare – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Deplasare nocturna la Sfantul Mormant. Cazare și cină la hotel 4 stele în Bethleem.

 

Ziua 3 | 15.09.2019: Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Sf. Teodosie – Campul Pastorilor

După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită Betleemița sau Apărătoarea Bethleemului. La aproximativ 500 m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae. După aceea mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim in Ierusalim pentru a vizita Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Timp liber pentru shopping. Cazare și cină la hotel 4 stele în Bethleem.

 

Ziua 4 | 16.09.2019: Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească Tatăl nostru; Mănăstirea Dominus Flevit (Domnul a plâns) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii) cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc. Cazare și cină la hotel 4 stele în Bethleem.

 

Ziua 5 | 17.09.2019: Râul Iordan – Sfantul Gherasim – Hozeva – Ierihon – Marea Moartă

Mic dejun. Ne indreptam pasii spre Betania unde vom vizita mormantul Sfantului Lazar. Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului – Bethabara si la Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan.

Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume si ne vom inchina in Biserica Aşezământului Românesc de la Ierihon si Biserica greaca-ortodoxa unde se afla Sicomorul lui Zaheu Vamesul. In functie de timp, scurta oprire la poalele Muntelui Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania. Functie de timp, scurta oprire Qumran, Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii ‑420 m sub oceanul planetar. Cazare și cină la hotel 4 stele în Bethleem.

 

Ziua 6 | 18.09.2019: Bethleem – Tel Aviv – București

Mic dejun. Revenim la Ierusalim si ne vom îndrepta spre Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul Cina cea de Taină (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Functie de timpul disponibil, scurta oprire la Jaffa unde ne vom inchina la Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril şi apoi ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale (15:30) și îmbarcare pentru zborul de București. Decolare din Tel Aviv la ora 18:30, sosire în București la ora 21:10. Imbarcarea in autocar si plecarea spre casa.

 

Informații utile înainte de călătorie

1.  Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

2.  Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport/carte de identitate, vize, adeverinta medicala.

3.  Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.

4.  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

5.  Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.

6.  Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie

7.  Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

8.  Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

9.  Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.

10.  Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.

11.  Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

12.  Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare;

13.  Grup minim 30 de persoane platitoare. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.

14.  Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

15.  Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

16.  Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veti fi opriti la intrare - pantaloni lungi, bluze cu maneca lunga sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge mult pe jos.

Perioada:
13.09-18.09.2019

(5 nopți / 6 zile)

Transport avion compania EL AL
Transfer aeroport gratuit pe traseul
Iași – Bacău – București

639 /pers. (loc in camera dubla/tripla)

SERVICII INCLUSE

 • Bilet de avion Bucureşti -Tel Aviv - Bucureşti, cu taxe de aeroport incluse, bagaj mana (7 kg/pers.) si bagaj cala (max 23 kg)
 • 1 cazare si cina in 13.09 la hotel de 3 stele, Nazaret/Tiberias (categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificarii
 • 4 cazări cu mic dejun+cina, in 14.09-17.09, în hotel de 4 stele, Betheleem (categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel)
 • Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina in 13.09 ieşire cu mic dejun in 18.09)
 • Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Taxiul pe Muntele Tabor
 • Taxiul la Mănăstirea Sf. Sava
 • Ieşire nocturnă la Sf. Mormânt – sambata noaptea
 • Preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana
  BONUS: Transfer cu autocar/microbuz din Moldova la Otopeni

SERVICII NEINCLUSE

 • Tips & porter 30 €/pers. (se achită la înscriere)
 • Excursia cu vaporasul pe Cana Galilei
 • Mesele de prânz
 • Cheltuieli personale
 • Asigurare medicală
 • Asigurarea storno

SUPLIMENTE SI REDUCERI

 • Supliment single: 140 euro
 • Copil 6-12 ani (in camera cu 2 adulti): reducere 20 euro

Grup minim: 40 plătitori (pentru mai puțini turiști, tariful se recalculează).

CONDIȚII FINANCIARE

 TERMENE DE PLATĂ - OFERTA STANDARD:

-   30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;

-   30% din prețul pachetului turistic cu minim 30 zile înaintea plecării;

-   40% din prețul pachetului turistic cu minim 15 zile înaintea plecării.

***Procentul aferent primei plăți sa va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 15 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectării termenelor de plată, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalităților din Contract.

CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI

-   30% din preţul pachetului de servicii, renunțare cu până la 30 zile înaintea plecării;

-   60% din preţul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecării;

-   100% din preţul pachetului de servicii, renuntare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecării.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.


Pelerinaje Similare
Pelerinaj in Israel - Iordania 8 zile

Pelerinaj in Israel - Iordania 8 zile 05.11.2019

Detalii


Plecare cu: avion din Bucuresti
Destinatie: Israel, Iordania

Pret:
de la 699€ + 490 lei


Pelerinaj in Tara Sfanta 8 zile

Pelerinaj in Tara Sfanta 8 zile 24.09 - 01.10.2019

Detalii


Plecare cu: avion din Cluj
Destinatie: Israel

Pret:
870€


Circuit cultural Israel 7 zile

Circuit cultural Israel 7 zile 25.09 - 01.10.2019

Detalii


Plecare cu: avion din Bucuresti
Destinatie: Israel

Pret:
de la 889€


Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania