alt-text

Pelerinaj Manastirile Horezu, Tismana, Prislop 4 zile

Destinatie: Romania / autocar din Iasi
Pret: 655 Lei
Data:
18.06 - 21.06.2021
Informatii:

Ziua 1, vineri 18 iunie 2021

Plecam dis de dimineata la ora 05.00 din fata Palatului Culturii. Traversam muntii Carpatii Orientali spre Transilvania si primul popas il facem la Manastirea Recea, ctitorie post-revolutionara datorata Pr Ioan Iovan, dizident al inchisorilor comuniste si mare preot cuminecator. Mergem spre Turda, unde langa Obeliscul dedicat primului unificator al romanilor, Mihai Voda Viteazu s-a ridicat Manastirea Sf Arh Mihail si Gavril. Facem un scurt popas pentru a vizita Salina Turda, cea mai modernizata si frumoasa salina din Romania. Ultima oprire a acestei zile va fi in Cetatea Alba Carolina, ce a fost martora istoriei romanilor de la daci, romanii Horia , Closca si Crisan, pana la Marea Unire din 1918. Cazare in Sebes, sau in zona.

 

Ziua 2, sambata 19 iunie 2021

Plecam spre una dintre cele mai frumoase rute montane, denumita si Calea Regelui, si anume Transalpina. Urcam pana la cel mai inalt punct al unui drum din Romania, si anume in Pasul Urdele la cota de 2145 m altitudine. Daca vremea va permite, vom face un popas la stana pentru a degusta din vestitele mancaruri ciobanesti. Coboram spre Tara Romaneasca in zona Valcei si ne oprim la ctitoria si capodopera Sfantului Domnitor Constantin Brancoveanu, Manastirea Hurezi, monument UNESCO. Tot in aceasta zona, la hotarul Muntilor Parang si Capatanii realizat de Cheile Oltetului, se afla o comoara ortodoxa: Manastirea Polovragi. Ne indreptam spre apus si vizitam Ansamblul Monumental Calea Eroilor din Tg Jiu, creatia marelui sculptor roman Constantin Brancusi. Cazare Tg Jiu.

 

Ziua 3, duminica 20 iunie 2021

Plecam dimineata spre prima manastire infiintata si inca in functiune din Tara Romaneasca, Manastirea Tismana. Ctitorie a Sf Nicodim de la Tismana a fost tezaur al culturii romanesti, avand o scoala ce dadeau ierarhii si decii vremurilor medievale. Tot aici, la finele celui de-al doilea razboi mondial, in grota a fost ascuns si tezaurul in aur al Romaniei. Participam la Sf Liturghie si apoi ne indreptam spre Valea Jiului. In defileul raului cu acelasi nume se afla Manastirea Lainici, ce sta mandra in calendarul ortodox prin Sf Ierodion de la Lainici. Conform legendei si aceasta vatra monahala ar fi ctitorita de calugarul valah de la sud de Dunare, Sf Nicodim. Traversam orasul Petrosani si ne indreptam spre Hateg. Poposim la Manastirea Prislop si aprindem o lumanare la mormantul Parintelui Arsenie Boca. Spre seara, daca timpul ne permite, ne abatem si spre Hunedoara pentru a vizita Castelul Corvinilor (in functie de orarul muzeului). Cazare Sebes sau in zona.

 

Ziua 4, luni 21 iunie 2021

Ne indreptam spre Sighisoara si poposim la Manastirea Sf Mc Dimitrie pentru a participa la Liturghia sarbatoririi Sfintei Treimi.  Facem popas in Cetatea Medievala a Sighisoarei, monument UNESCO, singura de acest fel ce a fost si este inca locuita neintrerupt. Traversam Carpatii Orientali prin Pasul Ghimes - Palanca si ajungem in Comanesti, la Schitul Sf Ap Andrei. Ne indreptam spre casa, ajungand seara tarziu.

655 LEI

18.06 - 21.06.2021

INCLUDE:

 - transport cu autocar clasificat 3* cu aer conditionat, scaune rabatabile, sistem audio-video ;

 - 3 nopti cazare la pensiune / hotel de 2-3*;

 - ghid de turism;

 - preot , lider spiritual de pelerinaj.

NU INCLUDE:

 - mesele ;

 - intrarile la obiective ;

 - alte cheltuieli ce nu sunt mentionate la Servicii incluse

NOTE:

Excursia trebuie achitat? integral cu cel pu?in 21 zile înaintea plec?rii.

Tariful este stabilit pentru un num?r minim de 45 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat.

Categoria unitatilor de cazare este cea atribuit? în Romania.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptie; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre pelerin direct la receptie , asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar, frigider, seif, etc); solicitati receptionerului in momentul cazarii informatii asupra acestor aspecte.

Agentia este exonerata pentru neindeplinirea partiala/totala a programului datorata situatiilor sociale, naturale, cazurile de forta majora, etc

Prezentul document constituie parte din contract.


Pelerinaje Similare
Pelerinaj Manastirea Namaesti 3 zile

Pelerinaj Manastirea Namaesti 3 zile 30.07 - 01.08.2021

Detalii


Plecare cu: autocar din Iasi
Destinatie: Romania

Pret:
425 Lei


Pelerinaj la Manastirile de pe Valea Oltului 3 zile

Pelerinaj la Manastirile de pe Valea Oltului 3 zile 20.08 - 22.08.2021

Detalii


Plecare cu: autocar din Iasi
Destinatie: Romania

Pret:
425 Lei


Pelerinaj Dobrogea 3 zile

Pelerinaj Dobrogea 3 zile 14.05 - 16.05.2021

Detalii


Plecare cu: autocar Iasi
Destinatie: Romania

Pret:
475 Lei


Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania