alt-text

Pelerinaj Grecia si 4 insule Kefalonia, Corfu, Evia, Eghina 8 zile

Destinatie: Grecia / autocar din Bucuresti
Pret: 475 Euro
Data:
09.08 - 16.08.2021
Informatii:

Ziua 1 |09 august|: Catre Grecia, tara increstinata de Sfantul Apostol Pavel

Plecare ora 06:00 d,din fata Agentiei de Turism Montana,pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia- Sandanski. Cazare Hotel Sv Nikola(Sf. Nicolae) 3* sau similar.

 

Ziua 2 |10 august|: Manastirile “suspendate” de la Meteora .

Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre Kalambaka. Se viziteaza Complexul Monastic Meteora – maret fenomen geografic, unic in lume , unde suntem sedusi de priveliste :" paduri" de stanci , cu forme ciudate , pe varful carora se afla manastiri construite de calugari veniti de la Muntele Sfant Athos. Ne inchinam la Manastirea Marele Meteor (manastire de calugari)cu moastele Sf Atanasie Meteoritul si Manastirea Sf Stefan , inchinata Intaiului Martir si Arhidiacon Stefan. Tot aici se afla si capul Sf Ierarh Haralambie , un sfant iubit pretutindeni "grabnic ajutator" impotriva epidemiilor si protector al animalelor domestice.Popas la Magazinul de icoane bizantine Zindros , dupa care ne indreptam spre Insula Corfu.Cazare Hotel 3* zona Ioannina- Igoumenitsa.

 

Ziua 3 |11 august|: Sfantul Spiridon, ocrotitorul Insulei Corfu

Mic dejun. Se trece cu ferryboat-ul Igoumenitsa-Kerkyra(Corfu). Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town , unde ne inchinam la Catedrala Sf Spiridon, cea mai cunoscuta si iubita biserica ortodoxa din insula(pastreaza cu mare evlavie moastele Sf Ierarh Spiridon ) si Mitropolia (care adaposteste moastele Sf Imparatese Teodora). Participare la Procesiunea Sf Spiridon , cand moastele Sfantului sunt scoase din racla orizontala si asezate in racla verticala , care va porni prin oras , pan ape malul marii. La 11 august 1716, dupa un asediu de 22 de zile , Sf Spiridon s-a aratat in chip minunat (imbracat in calugar, cu gluga pe cap, o facile aprinsa si o cruce in mana) , alungandu-i pe turci.Ne intoarcem cu ferryboat'ul pe continent si ne deplasam pe ruta Igoumenitsa-Patras-Rodini. Cina si cazare hotel 3* zona Patras.

 

Ziua 4 |12 august|: Kefalonia : Biserica Maicii Domnului cu serpisori

Dimineata devreme (aprox. Ora 05:45)ne indreptam spre Portul Killini si cu ferryboat-ul (imbarcare ora 08:00) accedem in Insula Kefalonia. Ne inchinam in Biserica Maicii Domnului cu serpi -in fiecare an incepand cu data de 06 august , o multime de serpi apar in sat, in jurul bisericilor, iar pe 15 august intra in biserica in timpul Sfintei Liturghii si se urca pe icoana Maicii Domnului. Serpii sunt mici si inofensivi, blanzi si cu cruce in frunte, iar fenomenul este considerat o minune. Apoi ne inchinam in Manastirea Sf Gherasim de Kefalonia (ocrotitorul insulei si izgonitor de demoni), cunoscut ca un mare vindicator.O alta minune ce se petrece an de an : crinii pusi la Icoana Maicii Domnului, desi complet uscati, inforesc pentru a doua oara, in chip minunat, astfel incat in perioada postului Sf Maria, acestia se afla complet infloriti, nevestejiti si frumos mirositori. Ne intoarcem cu ferryboat-ul pe continent. Cina si cazare hotel 3* zona Patras.

 

Ziua 5 |13 august|: Peloponez , patria Sfantului Andrei

Mic dejun. Coboram in Patras-Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei (cea mai mare biserica din Balcani,cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi byzantine, cu o capacitate de 5500persoane) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Ne indreptam spre Manastirea MegaSpileo (Marea Pestera).Putine agentii din Romania au in programele lor acest obiectiv spectaculos.Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m , pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate , atribuita Sf. Ap. Luca.Tot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania datorita tentativei de furt a unui grup din Satu Mare), aparator impotriva ciumei si foametei. Pelerinii care ajung aici se pot desfata,pe langa bucuriile duhovnicesti si cu o priveliste uluitoare , spre Golful Corint si Marea Ionica , de la o altitudine de peste 1000m. Ne continuam drumul prin Peloponez , cu oprire la Canalul Corint(leaga Marea Ionica de Marea Egee), lung de 6km . Constructia a fost inceputa de imparatul Nero, sec I d.Hr. si terminata in 1893 . Tur Atena, cu oprire la Stadionul Olimpic , Palatul Parlamentului cu schimbarea garzii la Mormantul Ostasului Necunoscut ,Piata Sintagma, Piata Omonia , Acropole. Urcam pe stanca Aeropagului unde a cuvantat Sf.Ap.Pavel catre atenieni. Cazare Hotel 2* - zona Atena.

 

Ziua 6 |14 august|: Insula Eghina,Nea Makri si Insula Evia,trei locuri sacre pentru ortodoxie.

Mic dejun. Se pleaca spre Portul Pireu, pentru imbarcare ferryboat, destinatia Eghina.Ne inchinam in Manastirea Sf Treime la moastele Sf Nectarie Taumaturgul .Mergem la vechea manastire ,chilia si mormantul Sf Nectarie.Ne intoarcem cu ferryboat-ul in Portul Pireu. Deplasare la Nea Makri si inchinare la moastele Sf Efrem cel Nou in manastirea ce-i poarta hramul.Tot aici se afla si copacul pe care a fost martirizat Sfantul. Cazare Hotel 2* - zona Atena.

Ziua 7 |15 august|: Braul Maicii Domnului,Sf Paraskevi si Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir (Salonic)

Mic dejun. Plecam spre  Insula Evia pe Podul Halkida si facem oprire in localitatea Prokopi,unde se afla Biserica Sf Ioan Rusu. Ne inchinam la moastele intregi ale Sfantului, ne incingem cu centura si punem pe cap basca sfantului pentru a scapa de dureri de coloana si de cap.Imbarcare pe ferryboat Agiokampos-Glyfa. BONUS : Manastirea Kato Xenia(cu maicute romance) care adaposteste icoana facatoare de minuni Kato Xenia si 2 parti din Braul Maicii Domnului(care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci). Cazare Manastirea Sf Nectarie- Insula Eghina.  Traversam Valea Tembi , un defileu spectaculos sapat de Raul Pinios. Oprire la Schitul Sf Paraskevi , sapat in stanca, care gazduieste moastele Sf Paraskevi, considerata protectoarea nevazatorilor. In grota se afla Izvorul Tamaduirii , cu apa tamaduitoare , pentru cei ce au probleme cu ochii.Ne indreptam spre Salonic ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon).Tur de oras panoramic, cu autocarul: Turnul Alb,Arcul lui Galeriu,Catedrala Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, cu moastele,Bulevardul Egnatia.Cina si azare Sv Nikola (Sf. Nicolae) 3* sau similar – Sandanski.

 

Ziua 8|16 august|: Spre Romania

Mic dejun..Plecam spre Romania, ora 08:00. Sosire aprox. Ora 21:00, in functie de trafic si de procedurile vamale.

 

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL), sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 9-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece:
  1. permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public);
  2. suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces;
  3. asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.
  4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii.
 6. Agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului, in anumite conditii obiective (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu
 8. avionul).Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 7 zile calendaristice inaintea plecarii.
 9. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigura pentru 2 adulti si un copil sau pentru un adult si doi copii si sunt:
  1. cu 3 paturi de acelasi fel sau
  2. cu 2 paturi de acelasi fel si unul pliant sau
  3. cu un pat matrimonial si unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului.
 10. Agentia de turism nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 1. Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca:
  1. sunt insotiti de ambii parinti;
  2. sunt insotiti de un parinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului etc.;
  3. sunt insotiti de un insotitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti in care sa fie mentionata si perioada excursiei.

ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

 1. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
 2. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
 3. In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.
 4. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
 5. Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veti fi opriti la intrare - pantaloni lungi, bluze cu maneca lunga sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge mult pe jos.
 6. Prezentul program si conditiile de participare la excursii, fac parte integranta din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Grup minim 40 persoane

Pret  475 euro/persoana (transport autocar + 7 nopti cazare cu 6  mic dejun+ 3 cine + TOATE EXCURSIILE din program (fara biletele de intrare)+ trecerile ferryboat in cele 4 insule)

PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international;
 • Cazare 7 nopti + 6 mic dejun si 3 cine. (Hoteluri 2*/3*, in camera cu 2 si 3 paturi)
 • Ferryboat Igoumenitsa- Corfu – Igoumenitsa (Insula Corfu),Ferryboat Kilini-Kefalonia-Kilini (Insula Kefalonia)
 • Ferryboat Pireu-Eghina-Pireu (Insula Eghina), Ferryboat Glyfa-Agiokampos (Insula Evia)
 • TOATE EXCURSIILE din program ;
 • Preot  si insotitor de grup din partea agentiei.

 PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.( Manastirile Meteora – 3euro/persoana/manastire)

 • Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ). Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

      Conditii  de retragere: 

30% din pretul pachetului, daca renuntarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;

100% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

ACTE NECESAREcarte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii : www.politiadefrontiera.ro

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 210euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii. Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,au o reducere de 30 euro. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

 3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.


Pelerinaje Similare
Pelerinaj Grecia Sfantul Ioan Rusu Plecarea: 19.06.2021,30.11.2021 Tarif: 219 euro/persoana

Pelerinaj Grecia Sfantul Ioan Rusu Plecarea: 19.06.2021,30.11.2021 Tarif: 219 euro/persoana aprilie-noiembrie

Detalii


Plecare cu: autocar din Bucuresti
Destinatie: Grecia

Pret:
219 euro/persoana


Pelerinaj Grecia si 3 insule Corfu, Evia, Eghina 8 zile

Pelerinaj Grecia si 3 insule Corfu, Evia, Eghina 8 zile 04.10 - 12.10.2021

Detalii


Plecare cu: autocar din Bucuresti
Destinatie: Grecia

Pret:
425 Euro


Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania