alt-text

Pelerinaj Grecia - Hram Sf. Nectarie 6 zile

Destinatie: Grecia / autocar din Bacau, Bucuresti
Pret: de la 299€
Data:
06.11 - 11.11.2019
Informatii:

Pelerinaj în Grecia

Hramul Sfântului Nectarie!

Sf. Nectarie – Sf. Efrem cel Nou – Sf. Ioan Rusu – Sf. Dionisie – Sf. Parascheva

 

Ziua 1-2 | 06-07.11.2019: Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Thessalonik – Kalambaka (1250 km)

Imbarcarea in autocar, ora 16:00, din Bacau, parcare Stadionul Municipal si 21:00 din Bucuresti, parcare Piata Victoriei. Imbarcare din Bucuresti, ora 17:30. Se circula si noaptea, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas – Salonic. A doua zi ne indreptam catre Complexul Monahal de la Meteore. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de Icoane din Kalambaka. Vizitam Marele Meteor (3 euro/pers.) cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan (3 euro/pers.). Optional, dupa ce coboram de la Meteora se poate servi masa de seara la o taverna din apropiere. Cazare Hotel 3* in Kalambaka.

 

Ziua 3 | 08.11.2098: Kalambaka – Trikala – Lamia – Kato Xenia – Atena – Pireu – Insula Aeghina (400 km)

Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si pornim catre Atena, nu inainte de a ne opri pentru rugaciune si inchinare la Manastirea Kato Xenia ce adaposteste două părţi din Brâul Maicii Domnului, dar şi o icoană făcătoare de minuni posibil pictată de Sfântul Evanghelist Luca - Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului Straina. Tur scurt, panoramic, cu autocarul in Atena: Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua), Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Metropolitana. In Pireu imbarcare pe ferryboat (1,5 ore) pentru Insula Aeghina - Agia Marina si vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Biserica Sf. Treimi – Sf. Nectarie Taumaturgul. Participam la Hramul Sfantului Nectarie. Seara vom fi prezenti la procesiunea mutarii capului Sfantului in catedrala de jos. Vecernia Mare. Sfanta Liturghie de noapte (optionala). Cazare hotel 3* Agia Marina, Insula Egina.

 

Ziua 4 | 09.11.2019: Insula Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia Procopie – Lotra Edipsou (300 km)

Mic dejun. Biserica Sf. Treimi – Sf. Nectarie Taumaturgul; ne inchinam la moastele Sfantului. Slujba Sfintei Liturghii. Revenim in portul Egina pentru imbarcare pe ferryboat si traversare inapoi in Pireu – 1,5 ore si ne continuam deplasarea la Manastirea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihanitilor de la Nea Makri, pentru a ne inchina la moastele Sf. Efrem cel Nou - numit si Grabnic Ajutator in toate nevoile. Plecam de la Nea Makri catre Insula Evia traversand podul de la Chalkida. Prima destinatie este Manastirea Sf. Ioan Rusu. Cazare Hotel 2-3* in Evia, Loutra Edipsou.

 

Ziua 5 | 10 noiembrie 2019: Loutra Edipsou – Aghiocampos – Glyfa – Muntele Olimp – Paralia Katerini (260 km)

Mic dejun. Din portul Agiokampos traversam cu ferryboat-ul 30 min. catre Glyfa si ne indreptam catre Paralia Katerini cu scurta oprire la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi, care adaposteste izvorul ajutator bolilor de ochi. Urcam la Manastirea Sf. Dionisie, de pe Muntele Olimp (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastire crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521). Se afla pe lista de asteptare pentru a fi inclusa in Patrimoniul UNESCO. Cazare Hotel  3* in Paralia Katerini.

 

Ziua 6 | 11.11.2019: Paralia Katerini – Salonic – Promahonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau (1100 km)

Mic dejun. Plecare catre tara cu scurta oprire la Thessalonik - unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie - Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia. Catedrala Metropolitana – moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. In functie de orarul Manastirii putem poposi pentru o rugaciune la Mormantul Cuv. Paisie Aghioritul de la Souroti. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Bacau. Calatorim si noaptea. Se ajunge acasa functie de vreme si conditiile de trafic.

 

Informații utile înainte de călătorie

1.  Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

2.  Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport/carte de identitate, vize, adeverinta medicala.

3.  Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.

4.  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

5.  Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.

6.  Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie

7.  Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

8.  Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

9.  Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.

10.  Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.

11.  Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

12.  Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare;

13.  Grup minim 30 de persoane platitoare. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.

14.  Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

15.  Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

16.  Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veti fi opriti la intrare - pantaloni lungi, bluze cu maneca lunga sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge mult pe jos.

Perioada:
06.11–11.11.2019

(4 nopți / 6 zile)

299 /pers. loc in camera dubla/tripla

SERVICII INCLUSE

 • Transport autocar licentiat
 • Transport cu feribot Pireu – Aegina – Pireu
 • Transport cu feribot Agiokampos – Glifa (Evia)
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, hotel 3* in Kalambaka
 • 1 noapte cazare cu mic dejun  in Insula Aeghina - Agia Marina
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, in camere duble, triple, hotel 2*/3* Loutra Edispou in Insula Evia
 • 1 noapte cazare in camere duble, triple, hotel 3* in Paralia Katerini
  (cazarea se face in camere cu 2/3 paturi, TV, baie cu dus, minifrigider)
 • Vizitele cuprinse in program
 • Ghid vorbitor de limba romana/preot insotitor

SERVICII NEINCLUSE

 • Asigurarea medicala
 • Taxele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizii pentru acestea
 • Asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului, cu minim 21 de zile inaintea plecarii)
 • Taxele de intrare orase si taxele hoteliere 1,5 euro/zi/pers. (se achita de turist la receptie)
 • Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse in pret

SUPLIMENTE

 • Supliment single: 80 euro

Grup minim: 40 plătitori (pentru mai puțini turiști, tariful se recalculează).

CONDIȚII FINANCIARE

 TERMENE DE PLATĂ - OFERTA STANDARD:

-   30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;

-   30% din prețul pachetului turistic cu minim 30 zile înaintea plecării;

-   40% din prețul pachetului turistic cu minim 15 zile înaintea plecării.

***Procentul aferent primei plăți sa va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 15 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectării termenelor de plată, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalităților din Contract.

CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI

-   30% din preţul pachetului de servicii, renunțare cu până la 30 zile înaintea plecării;

-   60% din preţul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecării;

-   100% din preţul pachetului de servicii, renuntare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecării.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.


Pelerinaje Similare
Pelerinaj Grecia de hramul Sf. Nectarie 5 zile

Pelerinaj Grecia de hramul Sf. Nectarie 5 zile 07.11 - 11.11.2019

Detalii


Plecare cu: autocar din Bucuresti
Destinatie: Grecia

Pret:
265€


PELERINAJ IN GRECIA DE ZIUA SF NECTARIE + insula Corfu cu moastele Sf Spiridon Data de plecare: 05.11.2019 – Data de intoarcere: 13.11.2019, Tarif: 310 euro

PELERINAJ IN GRECIA DE ZIUA SF NECTARIE + insula Corfu cu moastele Sf Spiridon Data de plecare: 05.11.2019 – Data de intoarcere: 13.11.2019, Tarif: 310 euro 05.11.2019

Detalii


Plecare cu: Autocar din Bucuresti
Destinatie: GRECIA

Pret:
310 euro


Pelerinaj in Grecia de ziua Adormirii Maicii Domnului la biserica cu serpi din Kefalonia Data de plecare: 10.08.2019 – Data de sosire: 19.08.2019, Tarif: 370 euro

Pelerinaj in Grecia de ziua Adormirii Maicii Domnului la biserica cu serpi din Kefalonia Data de plecare: 10.08.2019 – Data de sosire: 19.08.2019, Tarif: 370 euro 10.08.2019

Detalii


Plecare cu: Autocar din Bucuresti
Destinatie: GRECIA

Pret:
370 euro


Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania