alt-text

Pelerinaj Grecia si 3 insule Corfu, Evia, Eghina 8 zile

Destinatie: Grecia / autocar din Bucuresti
Pret: 425 Euro
Data:
04.10 - 12.10.2021
Informatii:

Ziua 1 |04octombrie|:Catre patria lui Homer..

Plecare din Galati ora 05:00 pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Paralia Katerini. Cazare Hotel 3*, zona Paralia Katerini.

 

Ziua 2 |05octombrie|: Braul Maicii Domnului (ALMIROS-INSULA EVIA-ATENA)

Mic dejun. Se pleaca spre Atena. In localitatea Almiros, in munti, popas la Manastirea Kato Xenia (aici se afla un fragment din Braul Maicii Domnului). La aceasta manastire  sunt si  3 maicute romance.Tot aici se afla si o icoana facatoare de minuni «Maica Domnului Straina». A fost gasita intr-o barca, pe tarmul marii Egee, langa localitatea Almiros.Se presupune ca niste calugari din Constantinopol, in timpul unui asediu turcesc,pentru a salva icoana au pus-o intr-o barca si i-au dat drumul pe mare. Vantul a purtat-o  in Grecia, in zona Volos. Se trece in insula Evia cu ferry-boat-ul in localitatea Glifa. Traversarea insulei de la nord la sud, cu oprire in satul Prokopi, unde se afla biserica Sf Ioan Rusu. Inchinare la moastele sfinte. Revenire pe continent,pe podul de la  Halkida. Ne inchinam la Manastirea Sf.Efrem cel Nou,din localitatea Nea Makri. Tur noapte oras Atena.Cazare Hotel 2* zona Atena.

 

Ziua 3 |06octombrie|: Atena, orasul Zeilor (ATENA-INSULA EGHINA(SF NECTARIE)- PATRAS)

Mic dejun. Se pleaca in portul Pireu, imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Eghina. Se viziteaza Manastirea Sf Treime, unde ne inchiam moastele Sf. Nectarie Taumaturgul. Tur insula, timp liber in  port pentru cumparaturi. Intoarcere in Atena, aprox. ora 15:30. Tur de oras Atena cu autocarul, cu opriri la Palatul Parlamentului (schimbarea garzii la mormantul ostasului necunoscut), Complexul Acropole (Parthenonul, Templul Atenei Nike, Erechtionul, Karyatidele, Odeonul, Teatrul lui Dionysos, Stadionul Olimpic). Urcam pe Stanca Aeropagus, locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni. Turul se incheie cu parcurgerea Pietei Sintagma si Omonia. Ne continuam drumul spre Patras, cu oprire la Canalul Corint, lung de 6km (constructie inceputa de imparatul Nero, sec I d.Hr si terminata in 1893). Leaga Marea Ionica de Marea Egee. Cina si cazare Hotel Rodini 3* - Rodini.

 

Ziua 4 |07octombrie|: MEGA SPILEO (Marea Pestera) si Minunea din Arcadia -1zi

Mic dejun. Dimineata  se pleaca in Peloponez la Manastirea Mega Spileo(Marea Pestera). Putine agentii din Romania au in programele lor acest obiectiv spectaculos. Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m, pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate, atribuita Sf. Ap. Luca.T ot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania), aparator impotriva ciumei si foametei .Turistii care ajung aici se pot desfata, pe langa bucuriile duhovnicesti, cu o priveliste uluitoare spre Golful Corint si Marea Ionica, de la o altitudine de peste 1.000m. Ne continuam drumul spre zona Arcadia din Peloponez pentru a fi martorii Minunii din VASTA (Biserica Sf Teodora, din acoperisul careia au crescut 17 copaci inalti de 30m). Cina si cazare Hotel Rodini Beach 3*sau similar zona Patras.

 

Ziua 5 |08octombrie|: PATRAS-INSULA CORFU(SF SPIRIDON)-KALAMBAKA.

Mic dejun. Coboram in Patras-Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei (cea mai mare biserica din Balcani, cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi bizantine) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Se pleaca spre insula Corfu, Se trece cu ferry-boat-ul in insula.Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town. Aici se pot  vizita: Esplanada, Palatul Regal, Vechea Fortareata, Noua Fortareata, Catedrala Sf Spiridon (adaposteste moastele intregi ale Sf Ierarh Spiridon), celebra pentru valoroasele sale icoane si gravuri in aur si argint, Biserica Sf Teodora (adaposteste moastele intregi ale Sf Imparatese Teodora). Cazare Corfu Hotel 3*  sau similar zona Ioannina.

 

Ziua 6 |09octombrie|: Meteora, paradis intre cer si pamant (CORFU- KALAMBAKA- PARALIA)

Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre Kalambaka. Se viziteaza Complexul Monahal Meteora (Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant) maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri’’ de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastir. Ne inchinam la manastirile: Marele Meteor sau Varlaam (manastiri de calugari) si Sf Stefan sau Rusanu (manastiri de maici), in functie de cum vor fi deschise. Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios. In drum spre Paralia Gritsa traversam Valea Tembi, unde oprim la schitul Sf. Paraschevi, (cu ,,Izvorul Tamaduirii’’, loc sfant pentru alinarea durerilor – izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi ). Cina si cazare Hotel  3* - Paralia Katerini.

 

Ziua 7 |10octombrie|: Athos,Muntele Sfant

Mic dejun. Optional: Excursie si croaziera Muntele Athos.Se pleaca spre statiunea Ouranopolis. Croaziera in jurul Muntelui Athos. Muntele Athos este situat in partea de nord a Greciei (zona Halkidiki) si reprezinta o peninsula cu o lungime de 60 km. Cea mai mare inaltime este atinsa pe Varful Athonului, de 2030 m. Pe Muntele Athos se afla aproximativ 20 manastiri, 12 schituri si multe chilii ale calugarilor, toate ortodoxe. Mai este denumit si „Gradina Maicii Domnului”, aici aflandu-se o multime de icoane ale Sfintei Fecioare Maria. In jurul peninsulei apa are o culoare incredibila, un albastru inchis, patrunzator, aproape ireal, in aer domneste o liniste placuta si o multime de rugaciuni par a se inalta deasupra acestui pamant sfant. Pe Muntele Athos exista si doua asezari monastice romanesti: Schitul Prodromu ce apartine de manastirea Marea Lavra si Schitul Lacu.Cel mai inalt varf se afla chiar in capatul peninsulei. Este aproape mereu acoperit de nori.Va sugeram sa aduceti paine pentru a hrani pescarusii ce va vor acompania pe tot drumul, spectacolul va fi de neuitat! Cina si cazare Hotel 3*  -Paralia Katerini.

 

Ziua 8 |11octombrie|: Salonic,capitala Macedoniei grecesti

Mic dejun. . Ne indreptam spre Salonic ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon), unde facem un tur de oras: Turnul Alb, Arcul lui Galeriu, Catedrala Sf. Dimitrie Izvoratorul  de Mir, cu moastele, Catedrala Mitropolitana din Salonic, Grigore Palama, unde se afla moastele Sf Grigore Palama, Bulevardul Egnatia. Plecam spre Romania.

 

Ziua 9 |12octombrie|: Spre casa.. Sosire a doua zi aprox ora 06:00 , in functie de trafic si procedurile vamale. 

 

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL), sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 9-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece:
  1. permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public);
  2. suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces;
  3. asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.
  4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 6. Agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului, in anumite conditii obiective (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 7 zile calendaristice inaintea plecarii.
 8. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigura pentru 2 adulti si un copil sau pentru un adult si doi copii si sunt:
  1. cu 3 paturi de acelasi fel sau
  2. cu 2 paturi de acelasi fel si unul pliant sau
  3. cu un pat matrimonial si unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului.
 9. Agentia de turism nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 10. Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca:
  1. sunt insotiti de ambii parinti;
  2. sunt insotiti de un parinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului etc.;
  3. sunt insotiti de un insotitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti in care sa fie mentionata si perioada excursiei.

ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

 1. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
 2. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
 3. In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.
 4. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
 5. Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veti fi opriti la intrare - pantaloni lungi, bluze cu maneca lunga sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge mult pe jos.
 6. Prezentul program si conditiile de participare la excursii, fac parte integranta din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Pret: 425 euro/persoana

PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international;
 • Cazare 7 nopti + mic dejun si 4 cine.
 • Ferryboat : Insula Evia, Insula Eghina, Insula Corfu si Golful Corint sau Podul Rio.
 • Excursie Salonic ( evaluata la 20 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • Excursie Manastirea Sf Efrem Siru , cu inchinare la moastele Sf Efrem Siru.
 • Excursie Sf Efrem cel Nou , cu inchinare la moastele Sf Efrem cel Nou
 • Excursie Corfu Town – plimbare pietonala , inchinare la Catedrala, la moastele Sf Spiridon
 • Excursie Meteora ( evaluata la 25 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • Pretul include transport autocar, taxe drumuri si parcari, ghid insotitor
 • Pretul nu include – bilet de intrare – 3 euro/persoana/per manastire
 • Tur panoramic cu autocarul si urcare pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni
 • Tur panoramic cu autocarul si vizita pietonala Turnul Alb, Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir , oras Salonic
 • Insotitor de grup din partea agentiei.

PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele la intrari obiective turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.
 • Excursie si Croaziera Muntele Sf. Athos -35euro/persoana,daca se achita in Romania(40euro/persoana ,in Grecia).
 • Pachetul include : transport autocar Paralia- Katerini-Ouranolopis-Paralia Katerini, ghid insotitor si bilet vaporas)
 • Conditie de realizare a excursiei , grup minim 30 persoane.
 • Asigurare medicala privata obligatorie. Recomandam Mondial Assistance ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ). Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

Conditii  de retragere: 

 • 40% din pretul pachetului, daca renuntarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

ACTE NECESAREcarte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii : www.politiadefrontiera.ro

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 210euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,au o reducere de 30 euro. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.


Pelerinaje Similare
Pelerinaj Grecia si 4 insule Kefalonia, Corfu, Evia, Eghina 8 zile

Pelerinaj Grecia si 4 insule Kefalonia, Corfu, Evia, Eghina 8 zile 09.08 - 16.08.2021

Detalii


Plecare cu: autocar din Bucuresti
Destinatie: Grecia

Pret:
475 Euro


Pelerinaj Grecia Sfantul Ioan Rusu Plecarea: 19.06.2021,30.11.2021 Tarif: 219 euro/persoana

Pelerinaj Grecia Sfantul Ioan Rusu Plecarea: 19.06.2021,30.11.2021 Tarif: 219 euro/persoana aprilie-noiembrie

Detalii


Plecare cu: autocar din Bucuresti
Destinatie: Grecia

Pret:
219 euro/persoana


Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania