alt-text

Pelerinaj Grecia, Corfu, Eghina, Evia 8 zile

Destinatie: Grecia / autocar din Bucuresti
Pret: de la 395€
Data:
23.09 - 30.09.2019
Informatii:

PELERINAJ TOATA GRECIA si 3 insule: Corfu,Eghina si Evia

Itinerar : Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Paralia Katerini-Almiros(Braul Maicii Domnului)-Insula Evia(Sf.Ioan Rusu)-Nea Makri (Sf Efrem cel Nou)-Atena-Insula Eghina-Sfantul Nectarie -Canalul Corint-Patras(Sf Andrei)-Mega Spileo(Sf Gherasim) -Insula Corfu(Sf Spiridon)-Kalambaka (Meteore)- Sf Efrem Siru -Salonic(Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir)

 

Ziua I (23.09):  Catre patria lui Homer
Plecare din Galati ora 05:00 pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Paralia Katerini. Cazare Hotel Naysika 2*Paralia-Gritsa.

Ziua a II a (24.09): Braul Maicii Domnului (ALMIROS-INSULA EVIA-ATENA)
Mic dejun.Se pleaca spre Atena. In localitatea Almiros, in munti, popas la Manastirea Kato Xenia (aici se afla un fragment din Braul Maicii Domnului). La aceasta manastire sunt si 3 maicute romance. Tot aici se afla si o icoana facatoare de minuni «Maica Domnului Straina».
A fost gasita intr-o barca, pe tarmul marii Egee, langa localitatea Almiros. Se presupune ca niste calugari din Constantinopol, in timpul unui asediu turcesc, pentru a salva icoana au pus-o intr-o barca si i-au dat drumul pe mare.Vantul a purtat-o in Grecia, in zona Volos. Se trece in insula Evia cu ferry-boat-ul in localitatea Glifa. Traversarea insulei de la nord la sud , cu oprire in satul Prokopi, unde se afla biserica Sf Ioan Rusu. Inchinare la moastele sfinte. Revenire pe continent, pe podul de la Halkida. Ne inchinam la Manastirea Sf.Efrem cel Nou,din localitatea Nea Makri. Tur noapte oras Atena.Cazare zona Atena hotel Kavallari 3* sau similar.

Ziua a III a (25.09): Atena, orasul Zeilor (ATENA-INSULA EGHINA(SF NECTARIE)- PATRAS)
Mic dejun. Se pleaca in portul Pireu, imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Eghina.Se viziteaza Manastirea Sf Treime,unde ne inchiam moastele Sf. Nectarie Taumaturgul. Tur insula,timp liber in port pentru cumparaturi. Intoarcere in Atena,aprox. ora 15:30.Tur de oras Atena cu autocarul,cu opriri la Palatul Parlamentului (schimbarea garzii la mormantul ostasului necunoscut), Complexul Acropole (Parthenonul, Templul Atenei Nike, Erechtionul, Karyatidele, Odeonul, Teatrul lui Dionysos, Stadionul Olimpic). Urcam pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni. Turul se incheie cu parcurgerea Pietei Sintagma si Omonia. Ne continuam drumul spre Patras, cu oprire la Canalul Corint, lung de 6km (constructie inceputa de imparatul Nero,sec I d.Hr si terminata in 1893). Leaga Marea Ionica de Marea Egee. Cina si cazare Hotel Rodini 3* - Rodini Beach sau similar.

Ziua aIV a (26.09): MEGA SPILEO (Marea Pestera) si Minunea din Arcadia -1zi
Mic dejun. Dimineata se pleaca in Peloponez la Manastirea Mega Spileo (Marea Pestera). Putine agentii din Romania au in programele lor acest obiectiv spectaculos. Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m, pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate, atribuita Sf. Ap. Luca. Tot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania), aparator impotriva ciumei si foametei. Turistii care ajung aici se pot desfata, pe langa bucuriile duhovnicesti, cu o priveliste uluitoare spre Golful Corint si Marea Ionica, de la o altitudine de peste 1.000m. Ne continuam drumul spre zona Arcadia din Peloponez pentru a fi martorii Minunii din VASTA (Biserica Sf Teodora, din acoperisul careia au crescut  17copaci inalti de 30m). Cina si cazare Hotel Rodini Beach 3*sau similar.

Ziua aVa (27.09): PATRAS-INSULA CORFU (SF SPIRIDON)-KALAMBAKA.
Mic dejun. Coboram in Patras-Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei (cea mai mare biserica din Balcani,cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi bizantine) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Se pleaca spre insula Corfu, Se trece cu ferry-boat-ul in insula. Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town. Aici se pot vizita : Esplanada, Palatul Regal,Vechea Fortareata ,Noua Fortareata ,Catedrala Sf Spiridon(adaposteste moastele intregi ale Sf Ierarh Spiridon), celebra pentru valoroasele sale icoane si gravuri in aur si argint,Biserica Sf Teodora (adaposteste moastele intregi ale Sf Imparatese Teodora). Cazare Statiunea Dassia – Hotel Telemachos 3* sau similar.

Ziua aVIa (28.09): Meteora, paradis intre cer si pamant (CORFU- KALAMBAKA- PARALIA GRITSA)
Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre Kalambaka. Se viziteaza Complexul Monahal Meteora(Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant) maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri'' de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastir.Ne inchinam la manastirile : Marele Meteor sau Varlaam (manastiri de calugari) si Sf Stefan sau Rusanu (manastiri de maici), in functie de cum vor fi deschise. Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios. In drum spre Paralia Gritsa traversam Valea Tembi, unde oprim la schitul Sf. Paraschevi, (cu ,,Izvorul Tamaduirii'', loc sfant pentru alinarea durerilor – izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi ).Cina si cazare Hotel Naysika 2* - Paralia Gritsa sau similar.

Ziua aVII a (29.09):: Athos,Muntele Sfant
Mic dejun. Optional: Excursie si croaziera Muntele Athos. Se pleaca spre statiunea Ouranopolis.Croaziera in jurul Muntelui Athos. Muntele Athos este situat în partea de nord a Greciei (zona Halkidiki) și reprezintă o peninsulă cu o lungime de 60 km. Cea mai mare înălțime este atinsă pe Vârful Athonului, de 2030 m. Pe Muntele Athos se află aproximativ 20 mănăstiri, 12 schituri și multe chilii ale călugărilor, toate ortodoxe. Mai este denumit și „Grădina Maicii Domnului", aici aflându-se o mulțime de icoane ale Sfintei Fecioare Maria. În jurul peninsulei apa are o culoare incredibilă, un albastru închis, pătrunzător, aproape ireal, în aer domnește o liniște plăcută și o mulțime de rugăciuni par a se înălța deasupra acestui pământ sfânt. Pe Muntele Athos există și două așezări monastice românești: Schitul Prodromu ce aparține de mănăstirea Marea Lavră și Schitul Lacu.Cel mai înalt vârf se află chiar în capătul peninsulei. Este aproape mereu acoperit de nori.Va sugeram sa aduceti paine pentru a hrani pescarusii ce va vor acompania pe tot drumul, spectacolul va fi de neuitat! Cina si cazare Hotel Naysika 2* sau similar.

Ziua aVIII a (30.09):: Salonic,capitala Macedoniei grecesti
Mic dejun. Ne indreptam spre Salonic ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon), unde facem un tur de oras : Turnul Alb, Arcul lui Galeriu, Catedrala Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, cu moastele, Catedrala Mitropolitana din Salonic, Grigore Palama, unde se afla moastele Sf Grigore Palama, Bulevardul Egnatia. Plecam spre Romania. Sosire in Galati in cursul diminetii, in functie de procedurile vamale si de trafic. 

 

OBSERVATII :
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Grecia, conform standardelor proprii; Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate. Ambele categorii de documente trebuie sa fie valabile inca 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei. Toti copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
• Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
• Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
• Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
• Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
• Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Plecari: 23 septembrie 2019

Pret: 395 euro/persoana (transport autocar + 7 cazare + mic dejun + 4 cine + Excursie Manastirile suspendate de la Meteora, Excursie Mega Spileo si "Minunea din Arcadia", Excursie Sf Efrem Siru, Excursie Sf Efrem cel Nou, Excursie Corfu Town + vizita 3 Insule: Evia (Sf Ioan Rusu), Eghina (Sf Nectarie)
si Corfu (Sf Spiridon)

PRETUL INCLUDE :
• Transport autocar clasificat international;
• Cazare 7 nopti + mic dejun si 4 cine.
• Ferryboat : Insula Evia, Insula Eghina, Insula Corfu si Golful Corint sau Podul Rio.
• Excursie Salonic( evaluata la 20 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
• Excursie Manastirea Sf Efrem Siru , cu inchinare la moastele Sf Efrem Siru.
• Excursie Sf Efrem cel Nou , cu inghinare la moastele Sf Efrem cel Nou
• Excursie Corfu Town – plimbare pietonala , inchinare la Catedrala, la moastele Sf Spiridon
• Excursie Meteora ( evaluata la 25 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
Ø Pretul include transport autocar, taxe drumuri si parcari, ghid insotitor
Ø Pretul nu include – bilet de intrare – 3 euro/persoana/per manastire
• Tur panoramic cu autocarul si urcare pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni
• Tur panoramic cu autocarul si vizita pietonala Turnul Alb, Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir , oras Salonic
• Insotitor de grup din partea agentiei.
PRETUL NU INCLUDE :
• Biletele la intrari obiective turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.
• Excursie si Croaziera Muntele Sf. Athos - 30 euro/persoana, daca se achita in Romania (40euro/persoana in Grecia).
Ø Pachetul include : transport autocar Paralia- Katerini-Ouranolopis-Paralia Katerini, ghid insotitor si bilet vaporas)
Ø Conditie de realizare a excursiei , grup minim 30 persoane.
• Asigurare medicala privata obligatorie. Asigurare storno.
Conditii de retragere:
25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;
100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.
ACTE NECESARE : carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la sosirea in Romania.
IMPORTANT :
1. Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 150euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti, au o reducere de 30 euro. In cazul nerespectarii termenelor de plata, agentia isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
2. Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.


Pelerinaje Similare
Pelerinaj Grecia de hramul Sf. Nectarie 5 zile

Pelerinaj Grecia de hramul Sf. Nectarie 5 zile 07.11 - 11.11.2019

Detalii


Plecare cu: autocar din Bucuresti
Destinatie: Grecia

Pret:
265€


PELERINAJ IN GRECIA DE ZIUA SF NECTARIE  + insula Corfu cu moastele Sf Spiridon Data de plecare: 05.11.2019 – Data de intoarcere: 13.11.2019, Tarif: 310 euro

PELERINAJ IN GRECIA DE ZIUA SF NECTARIE + insula Corfu cu moastele Sf Spiridon Data de plecare: 05.11.2019 – Data de intoarcere: 13.11.2019, Tarif: 310 euro 05.11.2019

Detalii


Plecare cu: Autocar din Bucuresti
Destinatie: GRECIA

Pret:
310 euro


Pelerinaj in Grecia de ziua Adormirii Maicii Domnului la biserica cu serpi din Kefalonia Data de plecare: 10.08.2019 – Data de sosire: 19.08.2019, Tarif: 370 euro

Pelerinaj in Grecia de ziua Adormirii Maicii Domnului la biserica cu serpi din Kefalonia Data de plecare: 10.08.2019 – Data de sosire: 19.08.2019, Tarif: 370 euro 10.08.2019

Detalii


Plecare cu: Autocar din Bucuresti
Destinatie: GRECIA

Pret:
370 euro


Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania
Logo Romania